Back to Top
FM publiceert nieuwe voorschriften voor lithium-ion energie opslagsystemen

Er is veel vraag naar energieopslagsystemen met lithium-ion batterijen. Gezien recente branden en explosies vragen deze systemen om nieuwe vormen van brandbeveiliging en bijhorende voorschriften.

FM Global heeft grootschalige brandproeven uitgevoerd op ESS-formaat voor commerciële toepassingen, zoals productie, stroomopwekking in kantoorgebouwen en nutsbedrijven. Lithium-ion batterijen zijn kwetsbaar voor “thermal runaway”, lekkage van ontvlambare gassen en daaropvolgende verbranding. Het rapport ‘Ontwikkeling van Sprinkler Protection Guidance voor Lithium Ion-gebaseerde energieopslagsystemen’ is nu beschikbaar. Hieruit blijkt dat sprinklers effectief zijn bij het vertragen of het voorkomen van branduitbreiding. Zie https://www.fmglobal.com/research-and-resources/research-and-testing/research-technical-reports.

“Deze systemen beloven een enorme belofte voor schone energie terwijl ze nieuwe beveiligingsuitdagingen betekenen,” zei Benjamin Ditch, senior hoofdingenieur bij FM Global. “Ons onderzoek toont aan dat ESS-implementaties veilig kunnen worden gemaakt door de combinatie van automatische sprinklers en zorgvuldige opstelling van de configuratie”

De complete wetenschappelijke onderzoeksresultaten, de eerste in hun soort die openbaar worden gedeeld, zijn openbaar beschikbaar op de website van FM Global.

De belangrijkste bevindingen:
• Sprinklers zijn effectief in het vertragen of voorkomen van branduitbreiding naar aangrenzende racks.
• Scheidingen tussen de racken en andere brandbare stoffen is essentieel voor effectieve brandbeveiliging.
• Een brandwacht moet aanwezig zijn totdat alle mogelijk beschadigde ESS-apparatuur met lithium-ion batterijen uit het gebied zijn verwijderd na een brand. Het is bekend dat branden met lithium-ion batterijen elk moment van minuten tot dagen na de eerste gebeurtenis spontaan opnieuw kunnen ontbranden.

Onderzoekprogramma
Het onderzoek is een vervolg van FM Global-onderzoek dat in mei 2013 en december 2016 werd gerapporteerd en dat, net als deze laatste fase, werd uitgevoerd in samenwerking met de non-profit Onderzoeksgroep voor onroerendgoedverzekering (PIRG) en in samenwerking met de Fire Protection Research Foundation van de National Fire Protection Association ( FPRF).

De bevindingen verstrekken informatie over FM Global Property Loss Prevention Data Sheets, die technische richtlijnen bieden die risicobeheerders, vastgoedeigenaren en code-autoriteiten kunnen gebruiken om hun faciliteiten te beschermen.

Kijk hier voor het overzicht:
https://www.fmglobal.com/research-and-resources/research-and-testing/research-technical-reports

Download hier:

Bron: https://newsroom.fmglobal.com

Download hier: