Back to Top
Sprinklerinstallatie blust brand bij producent afbakbroodjes

Op 22 december 2019 brak iets na 17:00 uur brand uit bij een producent van afbakbroodjes in Oldenzaal. Dankzij de sprinklerinstallatie bleven de gevolgen van de brand beperkt. De sprinklerinstallatie heeft de brand automatisch geblust.

Volgens de media is de brand ontstaan in een oven met afbakbroodjes. Bij de aankomst van de brandweer was de productiehal al ontruimt. Volgens de woordvoerder van Brandweer Twente Wendy Franke hoefden de brandweer weinig werk te verzetten. „De sprinklerinstallatie heeft netjes zijn werk gedaan, die heeft de brand geblust. Daardoor is het ‘klein’ gebleven.”

De brandweer heeft een nacontrole gedaan en de hal geventileerd. De verzekeraar was snel ter plaatse om de schade te beoordelen. „Als er na een controle van ons blijkt dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, kunnen ze wat ons betreft weer naar binnen”, aldus Franke.

Er vielen geen gewonden.

Pre Pain heeft na een groot incident in 2013 gekozen voor een sprinklerinstallatie. De productiehal werd toen verwoest en was met een schade van 50 miljoen euro zelfs de op twee na grootste brand van 2013 in Nederland.

Bron: AD.nl