Back to Top
Nominaties NIPV-VVBA scriptieprijs brandveiligheid 2023


Op vrijdagmiddag 21 april 2023 zijn op de Technische Universiteit Eindhoven tijdens de expertclass FSE–Next Generation de nominaties voor de NIPV-VVBA scriptieprijs 2023 bekend gemaakt. De scriptieprijs is een initiatief van de VVBA (Vereniging van Brandveiligheid Adviseurs) en het NIPV (Nederlands Instituut Publieke Veiligheid). De winnaar wordt op 8 juni 2022 bekendgemaakt tijdens het congres Fire Safety & Science in Arnhem.

De NIPV-VVBA scriptieprijs wordt jaarlijks toegekend aan de meest innovatieve, spraakmakende of relevante bachelor- of masterscriptie op het gebied van brandveiligheid, uitgevoerd aan een Nederlandse onderwijsinstelling of door een Nederlandse afgestudeerde aan een buitenlandse universiteit. Dat de ‘next generation’ zich zorgen maakt om de brandveiligheid van de energietransitie blijkt wel uit de ingediende scripties. Dit jaar werden 7 scripties ingezonden. Uit de inzendingen heeft de VVBA-scriptiecommissie, bestaande uit David den Boer (Peutz),  Danny Ruytenbeek (Peutz) en Erik Janse (BVEJ), drie scripties genomineerd tijdens expertclass op de TU Eindhoven.

Nominaties in willekeurige volgorde:

  • Daphne Dechering – Saxion Hogeschool Enschede
    De invloed van houteigenschappen op het brandgedrag van hout.
  • Jesse Munnik – Hanzehogeschool Groningen
    Variantenstudie voor de vluchtveiligheid in luchtdichte appartementen.
  • Pim van Rede – Ghent University
    Numerical simulations of fire-induced smoke propagation from an apartment into a corridor based on the Oudewater experiments.

Scripties lezen
De genomineerde scripties zijn nu te lezen op fellowfse.nl. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het congres Fire Safety & Science  op 7 en 8 juni 2022. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Federatie Veilig Nederland ondersteunt het Fellowship FSE van de TU/e actief, omdat zij van mening is dat investeren in onderwijs en opleidingen van groot belang is. De sectie Verenigde Sprinkler Industrie (VSI) stimuleert in het bijzonder de opleidingen Fire Safety Engineering, zodat studenten kennis ontwikkelen op het gebied van actieve blussystemen.