Back to Top
Nominaties IFV-VVBA-scriptieprijs brandveiligheid 2018

Op donderdag 13 september 2018 zijn op de Technische Universiteit Eindhoven tijdens de expertclass FSE–Next Generation de nominaties voor de IFV-VVBA-scriptieprijs 2018 bekend gemaakt. De scriptieprijs is een initiatief van de VVBA (Vereniging van Brandveiligheid Adviseurs) en het IFV (Instituut Fysieke Veiligheid). De winnaar wordt op 15 november 2018 bekendgemaakt tijdens het congres Fire Safety & Science in Arnhem.

De IFV-VVBA-scriptieprijs wordt jaarlijks toegekend aan de meest innovatieve, spraakmakende of relevante bachelor- of masterscriptie op het gebied van brandveiligheid, uitgevoerd aan een onderwijsinstelling in het Nederlands-Vlaamse taalgebied. Dat de ‘next generation’ in opkomst is, blijkt wel uit de kwaliteit van de inzendingen. De door de studenten gestelde onderzoeksdoelstellingen werden steeds met grote diepgang aangepakt. Dit jaar werden vooral technische scripties ingezonden. Uit de inzendingen heeft  de VVBA-scriptiecommissie, bestaande uit David den Boer (Peutz),  Danny Ruytenbeek (Nieman Raadgevende Ingenieurs) en Erik Janse (BVEJ), drie scripties genomineerd. 

Nominaties in willekeurige volgorde:

  • Kevin Smeyers, University of Ghent.
    Analysis of the CEN/TR 12101-5 calculation methodology by means of CFD modelling with FDS 6
  • Melchior Schepers, Lund University
    Multi-scale modelling of fire in accelerator tunnels: a CERN case study
  • Nick Tenbült, Eindhoven University of Technology
    Cooling of a hot smoke layer by a sprinkler spray. Validation of a CFD model


Expertclass FSE–Next Generation

De bekendmaking van de genomineerden gebeurde tijdens de expertclass FSE-Next Generation, afgelopen donderdag 13 september op de TU Eindhoven. In de expertclass werd allereerst ingegaan op de invloed van gevelconstructies op de branduitbreiding. Rudolf van Mierlo (DGMR) toonde de kritieke factoren die een gevel al dan niet ‘brandgevaarlijk’ maken. Ruud van Herpen (TU/e, Nieman) gebruikte vervolgens de aanwezigen als ‘expertpanel’ om de faalkans van een aantal vloer-gevel en wand-gevel aansluitingen in te schatten. Na de pauze presenteerden een aantal afgestudeerden hun afstudeerwerk en maakte David den Boer (VVBA, Peutz) de nominaties bekend voor de VVBA-IFV scriptieprijs 2018


 

 

 

 

 

 

 

Scripties lezen
De genomineerde scripties zijn nu te lezen op fellowfse.nl en binnenkort ook op de websites van het IFV en de VVBA.
Voor het congres Fire Safety & Science  op 14 en 15 november aanstaande kunt u zich hier aanmelden.

 

Lees meer over het congres Fire Safety & Science