Back to Top
Coronamaatregelen CCV-keurmerken en inspecties

De maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan kunnen effect hebben op CCV-keurmerken en inspectie volgens CCV-schema’s. Certificatie- en inspectie-instellingen werken door. Een gezonde werkomgeving is eerste prioriteit. Daarom volgen de certificatie- en inspectie-instellingen de regels van het RIVM en de overheid. 

Uitstel van onderhoud en controles leidt tot een piek later dit jaar. Certificatie- en inspectie-instellingen willen dat zoveel mogelijk voorkomen.

De certificatie-instellingen streven ernaar om audits en product- en dienstgerichte beoordelingen zoveel mogelijk te laten doorgaan. Als een auditor niet ter plaatse kan komen, worden audits indien mogelijk op afstand uitgevoerd. Certificatie-instellingen noemen dit ‘remote auditing’. De accreditatie-instanties in Europa hebben daar regels voor opgesteld. Uw certificatie-instelling kan u informeren over wat dit voor uw situatie betekent. Als een onderhoudsbeurt of levering niet doorgaat wordt een ander object uitgekozen voor product- en dienstgerichte beoordelingen.

De inspectie-instellingen voeren inspecties van brandbeveiliging zoveel mogelijk gewoon uit. In sommige gebouwen kan dat gemakkelijker dan in andere. Zo staan op dit moment veel gebouwen leeg omdat mensen thuiswerken (kantoren), ze vanwege overheidsmaatregelen niet mogen worden gebruikt (congrescentra, musea en scholen) of een geringe bezetting hebben (hotels).

Inspectie en onderhoud in de zorg

Voor ziekenhuizen en zorginstellingen geldt dat alle mensinzet gericht is op beheersing van het coronavirus. Anderen dan zorgverleners krijgen geen toegang. Het uitvoeren van onderhoud of inspecties is momenteel niet de eerste prioriteit. Is een instelling niet toegankelijk voor mensen van buiten, dan moet de inspectie of het onderhoud worden uitgesteld of moet een alternatief gezocht worden. Gedurende de coronacrisis blijft (brand)veiligheid uiteraard een aandachtspunt van ziekenhuizen en zorginstellingen.

Bron: Het CCV

Vragen over brandveiligheid en certificatie 

De COVID-19 uitbraak zorgt ook voor vragen op het gebied van brandveiligheid. Het CCV publiceerde veelgestelde vragen over certificatie en inspectie brandbeveiliging.

https://hetccv.nl/keurmerken/coronamaatregelen/veelgestelde-vragen-certificatie-en-inspectie-brandbeveiliging/

Corona en de technische beveiligingsbranche

Wilt u meer informatie over wat Corona betekent voor de beveiligingsbranche en welke regelingen er zijn? Bekijk de speciale pagina over het Coronavirus op de website van Federatie Veilig Nederland.