Back to Top
Congres Fire Safety & Science | 7 en 8 juni

Op het 15e Internationaal Congres Fire Safety & Science presenteren (inter)nationale experts de laatste resultaten, inzichten en ontwikkelingen op het gebied van brandveiligheidsonderzoek, Fire Safety Engineering en innovatieve brandbestrijding. Dit jaar ligt het accent op de relatie tussen duurzaam bouwen, energietransitie en brandveiligheid. Bent u er ook bij? Meld u snel aan! 

Programma

Het programma bestaat uit een combinatie van plenaire sessies en verschillende workshoprondes. De meeste workshops zijn in het Nederlands. De eerste dag is inclusief een netwerkdiner dat wordt gesponsord door de Stichting Fellowship FSE van TU/e.

Een greep uit de onderwerpen:

  • De gebouwde omgeving en de energietransitie, door Nils Rosmuller van NIPV
  • Fire Safety Engineering: de race tussen veiligheid en innovatie, door Wojciech Wegrzynski van het Poolse Building Research Institute
  • Onderzoek naar het bevorderen van brandveilig gedrag onder zelfstandig wonende ouderen, door Margo Karemaker van NIPV
  • De branden in en om Londen in juli vorig jaar, door Jim Davies van de London Fire Brigade
  • Boeiende workshops over o.a. brandtesten met zonnepanelen, de brandveiligheid van CLT (gelamineerd kruislaaghout) en de invloed van duurzaam, energiezuinig en circulair bouwen op de brandveiligheid.

Bekijk het volledige programma.

Voor wie?

Dit congres is interessant voor:

  • professionals die zich bezighouden met brandveiligheid, Fire Safety Engineering (FSE), brandonderzoek of (innovatieve) brandbestrijding
  • professionals die zich bezighouden met onderwijs op het gebied van brandveiligheid en FSE.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden met dit formulier. Hierop geeft u ook aan welke workshops u wilt volgen. Uiterlijk een week voor aanvang ontvangt u een bevestiging met meer informatie. 

VSI bijdrage workshop

De VSI draagt bij aan de workshop ‘Handelingsperspectief repressief optreden bij sprinklerinstallaties (NL)’op 8 juni.

Steeds meer gebouwen zijn voorzien van een sprinklerinstallatie en vervullen een belangrijke rol in het brandveiligheidsconcept. Wanneer er brand uitbreekt in een gebouw voorzien van sprinklers heeft dat invloed op de inzet van de brandweer. NIPV heeft samen met de VSI, onderdeel van Federatie Nederland Veilig, het initiatief genomen om een dergelijke werkwijze te ontwikkelen. In deze presentatie een toelichting op het onderzoeksproject dat bestaat uit een internationale literatuurscan, onderzoek naar praktijkvoorbeelden en afstemmingen met expertmeetings, brandpreventiespecialisten, sprinklerspecialisten en brandweerexperts. Het doel is een handelingsperspectief te ontwikkelen voor brandweereenheden voor brandbestrijding in een gebouw dat is voorzien van een sprinklerinstallatie.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met NIPV Kennisevents, e-mail kennisevents@nipv.nl.