Back to Top
Britse regering verplicht sprinklers in appartementen boven 11 meter

Op 2 april 2020 heeft de Britse regering de ‘A reformed building safety regulatory system’ gepubliceerd. Dit document beschrijft de vele wijzigingen die er zijn en zullen worden aangebracht om de tekortkomingen aan te pakken die zijn geconstateerd na de ramp met de Grenfell-toren in 2017.

Zo is ‘Approved Document B’ geactualiseerd met verhoogde brandveiligheidsmaatregelen in hoge flats. Dit omvat maatregelen die sprinklersystemen vereisen en de introductie van bewegwijzering in alle nieuwe hoogbouwflats van meer dan 11 meter hoog.

In een ‘Beste collega‘-brief aan alle leden van het Parlement stelt de minister, minister van Huisvesting Robert Jenrick, dat het herziene ‘Approved Document B’ document in mei zal worden gepubliceerd. Deze aankondiging heeft gevolgen voor nieuwe gebouwen in Engeland. Schotland, Wales en Noord-Ierland zijn afzonderlijke rechtsgebieden. In Wales zijn sprinklers verplicht in alle nieuwe woningen, terwijl Schotland heeft aangekondigd dat het vanaf januari 2021 sprinklers zal eisen in alle nieuwe appartementen en alle nieuwe sociale woningen.

Bron: service gov UK april 2020